woensdag 9 mei 2012

op de oceaan 9 mei


Day 5: At Sea

Vandaag lekker in de zon.
Nou ja lekker ..........................na afloop blijkt dat smeren met factor 50 toch nog niet genoeg was .
Flinke verbrandingen bij de een en bij de ander zonder smeren geen letsel te bekennen.
Om twee uur gaan we naar de lezing van de guestcook Jay Brroks  en  onze chef Olivier.
 Ze laat zien hoe je een verse zalm kan klaarmaken en gebruiken als voorgerecht of op een pizza.
Jay  maakt een pizza in een pan en zegt dat een cheeseburger van al het eten op aarde  voor haar echt het allerlekkerst is .Dat verklaart alles .
Chef Olivier maakt een crabcake en verlaat daarna het podium , hier is niet tegen aan te koken .
and cooking demonstrations with Executive Chef Olivier Trividic and his guest chef, Jay P. Brooks of Food Network fame.
Chef Olivier has one of those absolutely delicious French accents that starts me drooling the moment he speaks. And of course because he is French, there is no shortage of butter in the recipes.
I must say the croissants on board the ship are the best I’ve ever had. So, too, the brioche, baguette, napoleons, crepes, tiramasu… I could go on.
I think what impresses me most about Chef Olivier is the way he handles the ingredients. I think it’s something you have to see to fully appreciate but there is a gentleness, dare I say aloving respect for each and every component that is then drawn together. He talks about the “butter singing” in the pan. I wish I could imitate the accent for you — a little drawn out and soft, almost melodic.


Daarna Zumba .....hoeven we niets meer over te vertellen .
Leuk en na een uur dood.
Daarna op het achterdek in de sunsetbar gezeten en  verbrand.
´s Avonds eten we crabcake ,broccolisoep en salade en blackfish.als dessert en sigaar gevuld met room .
De ober had ook nog een speciale aanbieding...........een warme souffleé.
Nou die kon er ook nog wel bij
Echt lekker.
En als entertainment Elliot Finkle en aan gastoptreden van Jack Walker.